LIMUNDO

LIMUNDO

недеља, 5. април 2015.

Uputstvo Za Koriscenje Limunda






Uputstvo Za Koriscenje Limunda






Podaci na Limundu
 Član može da zatraži promenu podataka (email, br. tel, adresa stanovanja) unošenjem novih u svoj profil. Ako su podaci neispravni, Limundo tim može zatvoriti takav nalog Član je u obavezi da svoje podatke blagovremeno ažurira kada dođe do njihove promene.


Kupovina
 U polje “Nudi” ubacujete svoju maksimalnu ponudu koju ste spremni da date za predmet koji je na aukciji. Limundo agent (koji je uvek aktivan kada nudite) će nuditi do cene koju ste uneli kao maksimalnu, čak i kada niste pri računaru. Kako radi Limundo agent možete videti na primeru u sekciji Pomoć na Limundo sajtu.

Licitiranje i Realizacija Jednom data ponuda ne može se obrisati. Član koji je pobedio na aukciji (kupac) ima obavezu da se prvi javi prodavcu i tako potvrdi svoju kupovinu. Rok za javljanje je 2 dana od dana kupovine predmeta. Rok za plaćanje predmeta je 4 dana, plus dodatnih 4 dana kao rok za slanje. Rok za izvršenje celokupne transakcije je maksimalno 10 dana od dana završetka aukcije (2+4+4). Kod ličnog preuzimanja ili slanja pouzećem, rok je maksimalno 10 dana za celokupnu transakciju.

Sistem ocenjivanja Nakon završetka aukcije i obavljanja kupoprodaje kupac i prodavac su obavezni da ocene jedan drugog u roku od 30 dana. Nakon isteka roka od 30 dana opcija za ocenjivanje više nije dostupna. Kupoprodaja se ocenjuje pozitivno ili negativno. Obavezno je napisati komentar koji argumentuje ocenu. Ukoliko ocena nije opravdana, potrebno je kontaktirati Limundo tim. Limundo tim ima prava da tu ocenu poništi.

 Ocenjivanje članova U delu >> Moj Limundo >> Pobedio (ako ste bili kupac) ili u delu >> Moj Limundo >> Završene (ako ste bili prodavac) pored aukcije nalazi se polje “Oceni”

Odabira se ocena i upisuje se komentar, a zatim potvrđuje sa Oceni.

Pozitivna ocena Dodeljuje se prodavcu ukoliko:
- je kupoprodaja obavljena u dogovorenom roku i predmet se nalazi u opisanom stanju

Rok za obavljanje kupoprodaje koji je Limudo propisao je 10 dana. Moguće je da se uz pismeni dogovor, putem Limundo poruka, on produži.

Dodeljuje se kupcu ukoliko: - je kupoprodaja uspešno obavljena

Negativna ocena Dodeljuje se prodavcu ukoliko:
- je prodavac odbio da uvaži reklamaciju za predmet koji se ne nalazi u opisanom stanju
- prodavac odustane od realizacije kupoprodaje

Dodeljuje se kupcu ukoliko:
 - kupac nije preuzeo predmet, a obavešten je o slanju i složio se sa time (ako kupac plati i preuzme predmet nije ga moguće negativno oceniti)
- kupac odustane od realizacije kupoprodaje iz neopravdanog razloga

Prodaja po aukcijskom sistemu
Limundo je aukcijska stranica.
Prodaja se vrši isključivo postavljanjem predmeta na aukciju.
Kupovina se vrši isključivo licitiranjem na aukciji.

Na Limundu se ne može postavljati oglas.
Na Limundu se ne može postavljati rezervna cena tj. ograničenja u ceni ispod koje predmet neće biti prodat.

Pokretanje aukcije Aukciju
može pokrenuti svaki verifikovan član. Prilikom pokretanja aukcije član: - bira jednu od ponuđenih opcija trajanja aukcije
- određuje početnu cenu predmeta
- je obavezan da u tekstu aukcije da tačan opis predmeta
- je obavezan da unese verodostojnu sliku predmeta
- postojeće mane predmeta obavezno mora slikati i navesti u tekstu aukcije - bira odgovarajuću kategoriju

Prodaja po izlicitiranoj ceni Početnu cenu određuje prodavac prilikom postavljanja aukcije.
 Prodavac ne može da odredi krajnju cenu.
Krajnju cenu određuje potražnja na Limundo tržištu.
Tekstovi i slike Slike i tekstovi koji se postavljaju moraju biti verodostojni predmetu koji se prodaje. Slike i tekstovi koji su preuzeti sa drugih internet stranica ne mogu se koristiti bez odobrenja autora istih.


Prilikom postavljanja software-a, muzike, filmova, serija, kataloga i ostalih pisanih informacija na medijumima (CD / DVD / Blu-Ray / VHS / kasete) obavezno je postaviti sliku medijuma i njegovog omota. Limundo ima prava da aukciju prekine ukoliko se na aukciji ne nalazi odgovarajuća slika. Slike sa aukcije koja je regularno završena prikazuju se na sajtu 3 meseca od datuma završetka aukcije. Slike sa aukcije koja je završena pre regularnog završetka prikazuje se na sajtu 6 meseci od datuma prekida aukcije. Slike se nakon toga trajano brišu i ne vrši se arhiviranje. Ostalim podacima aukcije koja je regularno završena može se pristupiti sa sajta Limundo.com u roku od 3 meseca od datuma završetka aukcije. Podaci se nakon toga ne brišu već arhiviraju u bazi podataka. Nakon 6 meseci od završetka aukcije podaci se arhiviraju u tekstualne fajlove. Arhiviranje podataka se vrši jednom nedeljno. Ostalim podacima aukcije koja je prekinute pre njihovog isteka može se pristupiti sa sajta Limundo.com u roku od 6 meseci od datuma prekida aukcije.Podaci se nakon toga ne brišu već arhiviraju u bazi podataka ...

Нема коментара:

Постави коментар